Uusi hotelli ja puisto

Uusi hotelli aloittaa toimintansa toukokuussa lääninvankilan historiallisessa rakennuksessa, joka sijaitsee Katajanokan tulevassa uudessa keskuspuistossa.

Noin 100 katajanokkalaista kävi tutustumassa hotellisuunnitelmiin ja rakennuksen korjaustöihin entisen vankilan kappelissa 13.9.2006. Tilaisuuden isäntänä toimi hotellin johtaja Heimo Käyhty.

Jussi Luomanen Helsingin kaupungin rakennusviraston puisto-osaston edustajana kertoi hotellia ympäröivän uuden puiston suunnittelun nykyvaiheesta: Linnanpuiston suunnittelu lähtee käyntiin jo tänä syksynä. Suunnittelun kilpailutus päättyy 15.9.2006. Suunnitteluprojektiin otetaan mukaan puiston käyttäjäryhmien edustajat Katajanokan koulusta ja päiväkodista. Myös Katajanokkaseura osallistuu aktiivisesti puiston suunnittelutyöhön.

Suunnittelun on määrä valmistua noin vuodenvaiheeseen mennessä, jonka jälkeen suunnitelmat ovat julkisesti arvioitavissa. Puiston rakentaminen alkaa näillä näkymin keväällä 2007 ja jatkuu ainakin kesän ajan. Rahoitus sekä suunnittelulle että puiston rakentamiselle on Luomasen mukaan saatu.  

Luomanen toi esille mm. seuraavia haasteita ja toimenpiteitä puistosuunnittelulle ja puiston käytölle: ensinnäkin maaperästä tullaan poistamaan kaikki havaitut epäpuhtaudet – lähinnä kupari- ja elohopeajäämät. Myös lakisääteiset pelastusreitit on vaativat oman tilansa, ne on suunniteltava luontevasti hotelli- ja puistoalueelle. Muurien kunto mm. pellitykset on tarkistettava ennen muurin aukkojen puhkaisemista. Lisäksi suunnitteluun on saatava mukaan myös peli- ja leikkipuistoelementit. Ennen kaikkea puiston hotellikäyttö ja asukaskäyttö ovat iso haaste puiston suunnittelulle.

Tulevasta puistosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuran ympäristötoimikunnan vetäjään Kimmo Hyväriseen, osoitetiedot seuran sivulla.