Toimintasuunnitelma 2009

Katajanokka-seuran sääntöjen mukaan seuran tarkoitus on mm. edistää kaikinpuolista viihtyvyyttä Katajanokalla alueen omaleimaisuutta ja erityispiirteitä kunnioittaen.

Ympäristöasiat

Myös vuonna 2009 seuraamme tarkasti kaikkia Katajanokan ympäristöön ja oloihin vaikuttavia ilmiöitä ja hankkeita. Asukkaiden etujärjestönä vaikutamme ehdotuksin ja kannanotoin alueen suunnitteluun, rakentamiseen sekä liikenne- ja satamaoloihin. 

Tarpeen mukaan järjestämme kokouksia ja keskustelutilaisuuksia ympäristöämme koskevista ajankohtaisista asioista.

Tänä vuonna ajankohtaisia seurattavia hankkeita ovat esimerkiksi Linnanpuiston rakentamisen edistyminen, maanalaisen kallioluolaston rakennustyöt ja Katajanokanlaiturin alueen kaavoitus.

Asuinalueemme siisteyteen kiinnitetään huomiota, osallistumme kaupungin siivoustalkoisiin.

Tiedotus

Jatkamme vuosijulkaisu Katajanokan Kaiun toimittamista: Kaiku ilmestyy tuttuun tapaan joulukuun alussa. Katajanokan Kieku -tiedote julkaistaan tiedotustarpeiden mukaan 2 – 3 kertaa.

Jatkamme myös jo aloitettua projektia saada kaikki ilmestyneet Kaiku-lehdet sähköiseen muotoon. Kaiut ovat merkittävä Katajanokan historian ja tarinoiden tietopankki.

Ylläpidämme ja kehitämme seuran kotisivuja osoitteessa www.skatta.fi.

Muu toiminta

Elokuussa koulujen alettua järjestämme perinteisen Katajanokan ympärijuoksukilpailun. 

Syksyllä 2006 aloitettua elokuvakerhotoimintaa jatkamme Kino K-13:ssa laatuelokuvien merkeissä. Keväällä esitetään kolme filmiä, samoin syyskaudella.

Pyrimme aloittamaan peli-illat shakinharrastajille. Tutkimme myös mahdollisuudet muun toiminnan järjestämiseen.

Selvitämme mahdollisuudet saada Katajanokan Merikasarmin nuorisotalosta (ns. Possutalo) katajanokkalaisten asukkaiden kokous- ja toimintatilaa. Pyrimme myös vaikuttamaan siihen, että nuorisotoiminta, vaikka mahdollisesti nykyistä pienimuotoisempanakin, voisi jatkua Katajanokalla.

Jatkamme ja kehitämme yhteistyötä muiden katajanokkalaisten toimijoiden mm. Katajanokan koulun kanssa.

Kannatamme viime vuosikokouksessa esitettyä ehdotusta Katajanokalta Pohjoisrantaan vievän kävelysillan kehittämisestä ”Helsingin rakkauden sillaksi”: sillan kaiteeseen hääparit voivat kiinnittämään riippulukon liittonsa merkiksi.

Katajanokka-aiheisten joulukorttien myyntiä jatketaan.