Albumit taas auki Katajanokalla

albumit auki

 Albumit auki -projektin työntekijät keräävät katajanokkalaisten kotialbumien valokuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Kuvat digitoidaan, eikä niitä tarvitse irrottaa albumeista. Tavoitteena on koota laaja kuva-arkisto Helsingistä ja helsinkiläisistä osoitteeseen albumitauki.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katajanokkaseura tarjoaa osallistujille kahvit.

Toinen keräystilaisuus järjestetään tiistaina 16.12.2014 kello 17.30 Kahvila Signora Delizian takahuoneessa, Satamakatu 5. Kerromme projektista ja tallennamme asukkaiden mukanaan tuomia kuvia ja niihin liittyviä tarinoita.

Kuvat voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne ovat paperikuvia, dioja tai negatiiveja ja liittyvät jotenkin Katajanokkaan. Kaupunkinäkymien ja maisemien lisäksi esim. kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat kertovat menneiden vuosikymmenien arjesta ja elämästä.Kotien valokuva-albumit ovat paikallishistorian aarreaitta, joka on vaarassa kadota – kuvakansiot päätyvät usein ennemmin tai myöhemmin roskiin ja kuviin liittyvät tarinat unohtuvat. Ainoa tapa pelastaa kuvat ja tarinat jälkipolville on jakaa ne muiden kanssa.

Julkaiseminen takaa valokuvien säilymisen tuleville sukupolville ajan hampaan ja unohduksen nakertaessa alkuperäisiä kuvia ja muistoja. Kerätyt kuvat julkaistaan Creative Commons -lisenssillä, joka estää kuvien kaupallisen käytön ja muokkaamisen. Tallennus tehdään reproamalla tai skannaamalla eikä prosessi vahingoita valokuvia. Digitoinnin jälkeen valokuvat palautetaan omistajalleen. Valokuvien tuojan on myös mahdollista saada itselleen ilmaiseksi digitaalinen versio kuvistaan, jos mukana on oma muistitikku.

Tervetuloa

                        Katajanokkaseura ja Lasipalatsin mediakeskus