Stadin Friiduksi Outi Pakkanen, Stadin Kundiksi Peter Nyman

Stadin Slangi ry valitsi Stadin Friiduksi kirjailija Outi Pakkasen sekä Stadin Kundiksi toimittaja Peter Nymanin. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa valittiin myös Stadin Junnu, joksi valittiin viulisti Juho Valtonen. Valinnat julkistettiin Espan lavalla Helsinki-päivänä 12.6. nyt jo 15. kerran.

 

Stadin Friidu ja Kundi on valkattu

Stadin Slangi ry valkkasi Stadin Friiduks Elävän Stadin skriivaajan Outi Pakkasen, joka dekkarikniigoissa bamlaa upeesti Stadist ja dallaa tseboilla Larun rantsuja. Stadin Kundiks valkattiin neljännen polven stadilainen Peter Nyman, joka syksystä alkaen bamlaa nyyssejä kaikkien suomalaisten olkkarissa lähes päivittäin ja on jokaisen mutsin toivevävy. Lisäks valkattiin ekaa kertaa myös Stadin Junnu, joka tänä vuonna on sieraimet auki oleva musaskidi Juho Valtonen. Tyyppi on monipuolinen, lahjakas jangsteri, jost venataa viel suomalaist export-kamaa maailman estraadeilla. Stadin Friidun, Kundin ja Junnun nimet dilkattin lööppeihin tänään Stadi-päivänä Espan stagella. Stadin Friidu ja Kundi on valkattu jo vuodesta 1996.

Outi Pakkanen on lauttasaarelainen vapaa kirjailija ja ekonomi, joka on toiminut aikaisemmin yli 25 vuotta markkinointi- ja mainosalalla. Pakkanen on tunnettu etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneista, joiden tapahtumat sijoittuvat sukujuhliin, luokkakokouksiin ja seminaareihin. Dekkareiden lisäksi Pakkanen on kirjoittanut muistelmateokset Emmi Jurkasta ja Aino Acktésta. Pakkanen on kiinnostunut kaupunkikulttuurista ja -miljööstä sekä ajan ilmiöistä.

Peter Nyman on suomenruotsalainen toimittaja, tuottaja ja televisioesiintyjä. Hän on juontanut ohjelmia Uutisvuoto ja Puoli seitsemän, joita esitetään YLE TV1 -kanavalla. Elokuussa 2010 Nyman siirtyy Yleisradiosta MTV3:n uutisankkuriksi. Nyman on opiskellut valtio-oppia ja journalismia Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanissa. Hänen suomenruotsalaisuudesta kertova kirjansa Ankkalammikko ilmestyi vuonna 2007.

Juho Valtonen on 17-vuotias Puistolan kasvatti, joka opiskelee viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa. Valtonen on ollut Radion Sinfoniaorkesterin Nuoret solistit -konsertin solistina, voittanut pianotrionsa kanssa Erkki Melartin kamarimusiikkikilpailun triosarjan ja saanut Pro Musica -apurahan. Valtonen toimii konserttimestarina Käpylän Musiikkiopiston ja Lauttasaaren orkestereissa. Valtonen on myös valittu lahjakkaille viulisteille tarkoitettuun Viuluakatemiaan.

Vuoden helsinkiläiseksi urheilijaksi valittiin tänä vuonna yksimielisesti telinevoimistelija Tomi Tuuha. Lisäksi myönnettiin kunniamaininta ja stipendi muodostelmaluistelujoukkue Rockettesille. Vuoden helsinkiläisenä urheiluseurana palkittiin kolme seuraa: Roihu Oy, Pakilan Voimistelijat ry ja Urheilusukeltajat ry.

Lisätiedot:

Helsinki-päivän tuottaja Susa Nokelainen p. 050 593 3438.

Stadin Slangi ry:n puheenjohtaja Lasse Liemola p. 050 585 8985

Liikuntaviraston suunnittelija Ulla Knus p. 050 4013578