Silta ja tunneliyhteys Katajanokalta Laajasaloon

Kaupunkisuunnitteluvirasto valmistelee Kruunuvuorenrannan suunnitelmaluonnosta kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn mahdollisesti maaliskuussa 2007. Luonnoksen käsittelyn jälkeen valmistellaan suunnitelma lautakuntaan loppuvuodesta 2007.

Luonnoksen esitelyssä  on mukana seuraavat liikennesuunnitelma-vaihtoehdot: Herttoniemen kautta bussilla/metrolla keskustaan, suora metrolinja keskustaan Katajanokan kautta, ratikka-/bussiyhteys keskustaan tunnelia ja siltaa pitkin Katajanokan kautta.

Katajanokkaseuran mielipide löytyy kohdasta Katajanokkaseura – Kannanotot.

Tunneli- ja silta -vaihtoehdossa Katajanokan  ja Hylkysaaren välille rakennettaisiin läppäsilta, josta ratikka/bussi jatkaisi kohti Kruunuvuorenrantaa meren pohjalle asennettavassa betonitunnelissa. Hylkysaarta täytyisi laajentaa reippaasti, jotta pitkä ajoluiska saadaan alas tunneliin. Myös jalankulku ja pyöräily olisi sillalla ja tunnelissa mahdollista. Ratikka/bussi ajaisi reittiä keskusta-Kruunuvuorenkatu-Katajanokanranta-Hylkysaari-Laajasalo.

Katajanokan ja Hylkysaaren kautta kulkevan yhteyden lisäksi tutkittavaksi on otettu vaihtoehto, jossa ratikat/bussit kulkisivat Liisankatua Tervasaareen, sieltä avattavaa läppäsiltaa pitkin Sompasaareen josta siltaa pitkin Korkeasaaren rantaan josta loppumatka tunnelissa Korkeasaaren ja meren alitse Kruunuvuorenrantaan. Työ on suhteellisen alussa: mitään lopullista linjausvaihtoehtoa ei ole valittu. Mahdollisesti löytyy vielä muitakin harkitsemisen arvoisia mahdollisuuksia.

Luonnoksia joukkoliikenneyhteydeksi ja Kruunuvuorenrannan osayleiskaavaksi esiteltiin yleisötilaisuudessa 23.1. klo 18 kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa.  

Valmisteluaineistoa on ollut esillä 23.1.7.2.:

          kaupunkisuunnitteluvirasto, Kansakoulukatu 3, 1. krs

          www.hel.fi/ksv > Nähtävänä nyt!

 

Mielipiteet: viimeistään 7.2.2007

Katajanokkaseuran mielipide löytyy kohdasta Katajanokkaseura – Kannanotot.