Serbian elokuvapäivät Kino K-13:ssa 19.-21.10.

Lokakuun 19., 20. ja 21. päivänä Helsingissä on tilaisuus nähdä 
valkokankaalta uusimpia serbialaisia elokuvia englanniksi tekstitettyinä!Elokuvafestivaalien normaaliin tapaan ikärajana on 18 vuotta. Lipunmyynti alkaa puoli tuntia ennen näytöstä, ennen lauantain myöhäisempää näytöstä kuitenkin vasta edellisen elokuvan loputtua noin klo 18.50. Paikkana on Elokuvasäätiön elokuvateatteri K-13 Katajanokalla.

 

Pe 19.10. klo 19.00 ”Joitain toisia tarinoita”
Viiden balkanilaisen naisohjaajan viisi draamatarinaa, joissa kaikissa on aiheena uuden elämän syntymän sattumanvaraisuus ja se, minkälaisiin odottamattomiin tilanteisiin se voi ihmiset saattaa.

La 20.10 klo 17.00 ”Vihollinen”
Draamaelokuvassa Bosnian sotarintamalla heti sodan jälkeen on hiuskarvasta kiinni, räjähtääkö viha ja tuho ystävien kesken uudestaan, kun miinanraivaajat kipuilevat sodan jättämien henkisten vammojen kanssa.

La 20.10 klo 19.15 ”Cinema Komunisto”
Dokumentti filmihullusta Titosta, Titon Jugoslaviasta, sen spektaakkelimaiset mittasuhteet saaneesta elokuvateollisuudesta, fiktiosta ja faktoista.

Su 21.10 klo 18.00 ”Kuinka saksalaiset ryöstivät minut”

Draamaelokuva pienestä tytöstä, joka ilmestyy eräänä päivänä erakoituneen isänsä elämään ja jolle isä alkaa kertoa omasta lapsuudestaan ja siitä, kuinka vihollisarmeijan saksalaisesta sotilaasta tuli ainoa ihminen, jolta hän sai lämpöä, tukea ja rakkautta…

Elokuvanäytökset järjestää Suomalais-serbialainen seura Ry yhteistyössä 
Helsingin Serbian suurlähetystön sekä Filmski Centar Serbian kanssa.