Nelosen yöliikenne busseilla?

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2012-2013
Tutustu ja kerro mielipiteesi

HSL kerää mielipiteitä liikennöintisuunnitelman luonnoksesta. Kommentoitavana ovat seutulinjoille sekä Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Keravan bussiliikenteeseen kaavaillut muutokset sekä juna-, raitiovaunu-, metro- ja lauttaliikenteen muutokset vuosina 2012-2013.
16.1.2012 mennessä tulleet kommentit huomioidaan HSL:n hallitukselle tammikuussa esiteltävässä suunnitelmalmassa.

Tutustu suunnitelmaan
Kommentoi suunnitelmaa palautelomakkeella

Luonnos 15.12.2011

Liikennöintisuunnitelma 2012–2013

Seutulinjat sekä Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Keravan sisäiset bussilinjat sekä junaliikenne, raitioliikenne, metroliikenne ja lauttaliikenne

 

 

 

1 Muutokset joukkoliikenteessä

1.1 Raitioliikenne

Linja 4

Talviliikenteen alusta alkaen linjan yöliikenne klo 23.30 alkaen lakkaa ja korvataan bussilinjan 18N reittimuutoksella Katajanokka – keskusta – Munkkivuori. Raitiolinjan 4 yöliikenteen matkustajamäärät ovat vähäiset, samoin kuin Munkkivuorta palvelevan bussilinjan 18 yöliikenteen. Liikennöimällä linja 18 öisin Munkkiniemen kautta voidaan vähentää päällekkäistä liikennettä heikentämättä kui-tenkaan Munkkiniemen tai Munkkivuoren palvelutasoa. Bussilinja 18N liikennöi jo nykytilanteessa Munkkiniemen kautta viikonlopun aamuöisin. Munkkiniemessä ja Katajanokalla liikennemuoto vaihtuu yöliikenteessä raitiovaunusta bussiin. Munkkiniemessä ja Munkkivuoressa liikenteen palvelutaso paranee kun viikonloppujen aamuyölii-kenne lisääntyy ja Katajanokalle aloitetaan aamuyönliikenne viikonloppuisin. Yöliikenteessä matkustajat kokevat bussin raitiovaunua turvallisemmaksi liikennemuodoksi.