Lisää liikennettä Katajanokalle ensi kesänä

Ensi kesänä Viking Linen Tukholman laivat Mariella ja Gabriella lähtevät Tukholman matkustajien ja rahdin purkamisen jälkeen Helsingistä Tallinnaan ja takaisin, mikä merkitsee neljää laivavuoroa päivässä nykyisen kolmen sijaan.

Tämä tulee lisäämään ajoittaisia vaikeita ruuhkia Katajanokalla. Laivaliikenne aiheuttaa jo nykyisin liikenteen jumiutumista, jopa liikennerikkomuksia ja vaaratilanteita esimerkiksi silloin, kun ruuhkaa kierretään ajamalla kaduilla, joissa on ajokielto.

Lisääntyvän liikenteen tiimoilta Katajanokkaseura tapasi Helsingin Sataman edustajia 20.2. Sataman arvio ensi kesän liikenteen lisääntymisestä on vain noin 20 %. Seuran pyynnöstä Satama lupasi kesäksi uuden liikennelaskennan Kanavakadun sillalle – edellinen laskenta on tehty vuonna 2000. Jotta saataisiin selville saattoliikenteen määriä, laskenta tehdään myös terminaalin edustalla. Keskustelimme lisäksi mahdollisesta uudesta liikennevalojen nuoliohjauksesta päävartion edestä oikealle, mikä voisi helpottaa ruuhkan purkautumista. Uusi tapaaminen sovittiin pidettäväksi kesän jälkeen. Pidämme tärkeänä, että myös varustamon edustaja on tällöin mukana.