Kutsu 22.10.

KUTSU kirjailija Ata Hautamäen neljännen Helsinki-aiheisen dekkarin julkistamistilaisuuteen maanantaina 22.10.12 klo 13 Kino K-13. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

KADONNEET MUISTOT alkaa 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmen puolivälistä. Kirjan päähenkilö on entinen kelloseppä, joka on viettänyt koko ikänsä Katajanokalla. Ainoa poikkeama on ollut 60-luvun alussa, jolloin

hän lähti kymmenien tuhansien suomalaisten tavoin Ruotsiin töihin. Sitä menneisyyttä hän ei ole voinut ajatella liian tuskallisten muistojen vuoksi. Kunnes eräänä aamuna loistoristeilijä tuo Helsinkiin tanskalaisia turisteja eikä mikään ole sen jälkeen ennallaan. KADONNEET MUISTOT kertoo ihmisestä, jonka on muututtava dekkariksi oman elämänsä suhteen.

Kirjaa varten sain Suomen Kulttuurirahaston matka-apurahan Ruotsin Länsi-rannikolle kohdistuneeseen tutkimusmatkaani.

Kirjoittaessani on aikakausikuvaus minulle erittäin tärkeää. Haluan herättää henkiin lapsuuteni ja nuoruuteni ympäristöt Helsingissä sekä 50-60 luvuilla vallinneet arvot ja ajattelumallit.

Suomessa on niinä vuosikymmeninä saatu kasvaa ilman television ja massaviihdytysvälineiden vaikutusta. Se näkyi kaikessa. Kirjani ovat syntyneet vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa, koska jo kirjoitusvaiheessa vierailen kirjastoissa ja yhdistyksien tilaisuuksissa aiheenani: Muistellaan 60-lukua.

Tervetuloa

Ata Hautamäki

www.atahautamaki.fi