Kinokka esittää sunnuntaina 22.11. klo 15

Marraskuisen sunnuntain pimeydessä on taas kiva nauttia lasi viiniä ja nauttia hyvästä elokuvasta. Paikkana on vanha tuttu Kino K-13, Kanavakatu 12, Katajanokka.

 
*Taivaan reunalla* Auf der anderen Seite
Saksa/Turkki 2007
Ohjaus: Fatih Akin
Pääosissa: Babi Davrak, Nurqui Yeslicay, Patrycia Ziolkowska, Hanna
Schygulla
Kesto:122 min
K-11

Fatih Akinin Taivaan reunalla edustaa uuden eurooppalaisen elokuvan ehdotonta kärkeä. Se on palkittu mm. Cannesin ja Berlinin festivaaleilla sekä Euroopan unionin elokuvapalkinnolla. Fatih Akin oli Sodankylän filmifestivaalin päävieras kesällä 2009. Elokuvan tarina on kiehtova ja omaperäinen kudelma kuuden ihmisen ja kahden maan, Saksan ja Turkin, välisistä kulttuurierojen sävyttämistä kohtaamisista. Rakkaus ja kuolema, idealismi ja poliittinen sorto, kärsimys ja anteeksianto, vieraantuminen ja lähentyminen sekä sukupolvien väliset konfliktit saavat Akinin emotionaalisesti viisaassa labyrintissa täsmällisen ja liioittelemattoman muodon.

Taivaan reunalla on kiistattoman kantaaottava elokuva, mutta tarjoaa näkemyksensä katsojalle ilman korostettua hurmoshenkeä, tapahtumien sisäiseen voimaan luottaen. Akin kuva maailmaa, joka on yhtä aikaa synkkä ja toivorikas; jokin ihmisessä – vaikka vain pieni katse tai ele – herättää omalaatuista luottamusta tulevaisuuteen. www.msfilmfestival.fi / Lauri Timonen) Nejat Aksu (Baki Davrak) on saksanturkkilainen kirjallisuuden professori. Hänen isänsä (Tuncel Kurtiz) ostaa kotiinsa asumaan uhkailujen kohteeksi joutuneen prostituoidun Yeterin (Nürsel Köse), joka ei voi enää työskennellä bordellissa. Yeter kuolee ja professori lähtee Istanbuliin etsimään tämän tytärtä Aytenia (Nurgül Yesilçay). Tarinaan liittyy Lotte ( Patrycia Ziolkowska), Aytenin saksalainen ystävätär. Loten äidin, Susannan (Hanna Schygulla) repliikissä kiteytyy paljon – usko maanosan yhdistymisen kaikkivoipaisuuteen: ”Ehkä kaikki tulee paremmaksi, kun Turkki liittyy EU:hun”. Aytenin oma näkemys yhteisestä Euroopasta on toisenlainen.

Elokuvalippu 4 euroa. Elokuvan jälkeen on tuttuun tapaan pientä tarjoilua.

Tervetuloa!

Joulukuun elokuva esitetään jo sunnuntaina 13.12. Silloin on vuorossa Alexander Paynen ohjaama ”Sideways”.

Terveisin Marja Hautala / Katajanokkaseuran Kinokka