Kinokka esittää 27.3.

katseeseenkatkettynetti.jpg
katseeseenkatkettynetti.jpg

KATSEESEEN KÄTKETTY (EL SECRETO DE SUS OJOS)
Argentiina / Espanja 2009
Ohjaus: Juan José Campanella
Pääosissa: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago, Guillermo Francella ja Javier Godino
Kesto: 2h 11 min
Ikäraja: 13 vuotta

Argentiinalaisen Juan José Campanellan Katseeseen kätketty on parasta, mitä valkokankailla on aikoihin nähty. Vuonna 2010 parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarilla palkittu teos tarjoaa puhdasta elokuvallista nautintoa.

Eläkkeelle jäänyt rikosoikeuden työntekijä Benjamin Esposito (Ricardo Darín) ei saa mielestään vuonna 1974 tapahtunutta nuoren naisen murhaa. Tapaus jätti häneen syvät jäljet. Murhasta on kulunut jo 25 vuotta, mutta Esposito käy yhä läpi siitä alkanutta tapahtumasarjaa.

Esposito päättää kirjoittaa muistoistaan romaanin. Aluksi kirjoittaminen on vain ajankulua, mutta pian hän ei pysty enää irrottautumaan siitä. Kyse ei ole vain rikoksen läpikäymisestä, vaan hänen oman elämänsä ja monien asianosaisten elämän tarkastelusta, eräänlaisesta välitilinpäätöksestä.

Alussa yksinkertaiselta vaikuttava rikostarina kehittyy moniulotteiseksi, kahdessa eri aikatasossa liikkuvaksi muistojen ja rakkauden pohdinnaksi. Melankolia ja ihmiskohtaloiden traagisuus täyttävät koko elokuvan. Jokainen kaipaa jotakin, Esposito rakastamansa naisen huomiota.

Campanella kietoo taidokkaasti yhteen melodramaattisia piirteitä saavan ihmissuhdekuvauksen ja vaiston varassa etenevän rikostutkinnan ja sijoittaa ne Argentiinaa 1970-luvulla ravistelleen poliittisen terrorismin maisemaan.

Loistavista näyttelijöistä jää herkän roolityön tekevän Darínin ohella mieleen hänen läheistä työtoveriaan Pablo Sandovalia esittävä Guillermo Francella. Espositon ja Sandovalin ystävyyttä kuvataan lämpimällä huumorilla. Campanella tuo henkilöt tunteineen harvinaisen lähelle katsojaa.

Lähde: Kaisa Hiltunen http://www.ksml.fi/viihde/elokuvat/katseeseen-k%C3%A4tketty/583897

Elokuvalippu: 4 euroa
Paikka: Kino K-13 (Kanavakatu 12).
Elokuvan jälkeen nautitaan totuttuun tapaan tarjoiluista.

Jäämme kesälomille ensi sunnuntain jälkeen, mutta jatkamme toimintaa taas syksyllä. Syksyn elokuvien ajankohdiksi on nyt alustavasti varattu seuraavat päivät: 25.9., 30.10. sekä 20.11. Esitettävät elokuvat varmistuvat kesän myötä.

Tervetuloa elokuvaan ja nähdään taas syksyllä!