Kinokka

kinokka sali

Katajanokkalainen Elokuvakerho Kinokka

Katajanokanlaituri 11:ssä Suomen Elokuvasäätiön (SES) toimitiloissa, Kino K 13:ssa on jo vuosikausia toiminut katajanokkalaisten vanhan hyvän ajan elokuvakerho KINOKKA. Se on saavuttanut suuren ja vankkumattoman suosion laatuelokuvia harrastavien aikuisten keskuudessa. On perustelua puhua jopa Kinokka –ilmiöstä. Elokuvakerho on tuonut lisää ilmettä katajanokkalaiseen kotiseutukulttuuriin, ja se täydentää Katajanokkaseuran vuosikymmeniä jatkunutta kotiseututyötä.

Huolella valittuja laatuelokuvia esitetään iltapäivisin kerran kuukaudessa, yleensä kunkin kuukauden viimeisenä sunnuntaina, neljä elokuvaa syys- ja kevätkaudella. Ohjelmistoon on pyritty löytämään vaihtoehtoja kaupalliselle valtavirralle, pääasiassa palkituista eurooppalaisista elokuvista. Niiden on täytettävä Keskuskomitean monipuolisen elokuvatuntemuksen ja kerhokokemuksen turvin asetetut kriteerit. Esitettävien filmien kesto asettaa myös rajoituksensa, koska pyrimme välttämään yli 120 min filmien esittämistä. Olemme sitoutuneet tukemaan suomalaista elokuvakulttuuria valitsemalla ainakin kaksi kotimaista elokuvaa ohjelmistoomme. Kinokan pääsylippujen hinnat on pyritty pitämään edullisina. Elokuvakerho edellyttää jäsenkortin lunastamista. Kinokka on tietysti avoin kaikille 16 vuotta täyttäneille kiinnostuneille, tosin enemmistä katsojista asuu Katajanokalla.

Katsojaluvut ovat vakiintuneet huomattavan korkeiksi. Elokuvateatteri on 150 paikkainen, täyttöaste on vaihdellut 70–100 prosentin välillä.

Kerhon toiminnasta ja ohjelmatarjonnasta vastaa pieni, Kinokan Keskuskomitea (KKK) yhteistyössä Elokuvasäätiön ja Varsinais–Suomen Elokuvakeskuksen kanssa. Yhteistyökumppaneita on saatu myös katajanokkalaisista yrityksistä.

Kinokan Keskuskomitea