Kinokka

kinokka sali

Suomen elokuvasäätiön tiloissa, Kino K-13:ssa, toimiva katajanokkalaisten ikioma, vanhan hyvän ajan elokuvakerho Kinokka on saavuttanut suuren ja vankkumattoman suosion laatuelokuvia harrastavien keskuudessa. On perusteltua puhua Kinokka-ilmiöstä, joka on tuonut uutta ilmettä kotiseutukulttuuriin Katajanokalla. 


Kerhon toiminnasta ja ohjelmatarjonnasta vastaa pieni työryhmä, Kinokan Keskuskomitea. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Riitta Haapiainen Kino K-13:sta ja Jyrki Pakarinen Varsinais-Suomen elokuvakeskus ry:stä sekä Hotelli Katajanokka ja Poseidon-ravintola.

Huolella valittuja laatufilmejä esitetään iltapäivisin kerran kuukaudessa, yleensä kunkin kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Kinokka on avoin kaikille 16 vuotta täyttäneille helsinkiläisille, tosin enemmistö katsojista asuu Katajanokalla. Katsojaluvut ovat vakiintuneet huomattavan korkeiksi: 150-paikkaisen elokuvateatterin täyttöaste on vaihdellut 70-100 prosentin välillä.

Ohjelmistoon pyrimme löytämään vaihtoehtoja kaupalliselle valtavirralle ensisijaisesti palkituista eurooppalaisista elokuvista. Laajan ja monipuolisen elokuvatietämyksen ja -kerhokokemuksensa turvin Keskuskomitean laatiman ohjelmiston on täytettävä tiukat kriteerit. 

Filmien kesto ja laatu asettavat omat rajoituksensa. Kerhon toimintakonseptista johtuen vältämme yli 120 minuutin pituisia filmejä ja pitäydymme mahdollisuuksien mukaan 35 mm keloissa kuvan hyvää laatua arvostaen.

 

Yhteistyökumppanit: 

Hotelli Katajanokka

Kino K-13

Varsinais-Suomen elokuvakeskus ry 

Oluthuone Pivnice Poseidon

 

Liity Kinokan sähköpostilistalle tästä.