Kinokassa sunnuntaina 24.10. klo 15.00 ”Odotuslista”

odotuslista_1.jpg
odotuslista_1.jpg

ODOTUSLISTA (Lista de espera)

Espanja/Kuuba/Ranska/Meksiko 2000
Ohjaus ja käsikirjoitus: Juan Carlos Tabio
Pääosissa: Vladimir Cruz, Thaimi Alvari o, Jorge Perugorria, Saturnino Garcia, Antonio  Valero
Kesto: 106 min

Odotuslista on sympaattinen komedia kuubalaisen pikkukylän linja-autoasemasta, jolla sekalainen ihmisjoukko odottaa epätoivoisesti bussia. Vuonna 2000 valmistunutta kuubalais-espanjalais-ranskalaista elokuvaa värittävät rytmikäs musiikki, hersyvä huumori ja hienovarainen poliittinen kritiikki.

Kauppasaarron vaivaamassa Kuubassa täsmällisyys ja toimivuus ovat tuntemattomia käsitteitä – varsinkin bussiasemalla. Ohikiitäviin linja-autoihin pitää jonottaa, halusi sitten Santiagoon tai Havannaan. Jonotusaikaa ei aina lasketa tunneissa, vaan osa ihmisistä on odottanut kyytiä jo useita päiviä. Milloin bussiin mahtuu vain yksi matkustaja, milloin taas koko linjuri hajoaa lähtökuoppiinsa. Matkustajat kilpailevat etuoikeuksista ja yrittävät ujuttaa itsensä loputtoman pitkän jonon kärkeen. Samalla luodaan sosiaalisia suhteita ja hankitaan liittolaisia. Väki alkaa tehdä oloaan mukavaksi asemalla, ja pian on koossa pienoisyhteiskunta työvuoroineen, riitoineen ja rakkaussuhteineen. Nuhjuinen joukko muodostaa yhteisön, joka on kuin pienoismalli Kuubasta.

Kun johtaja uhkaa joukkoa koko aseman sulkemisella, ihmiset alkavat yhteistuumin korjata asemalle rikkoutunutta vanhaa bussia. Sekalainen sakki yhdistää voimansa, ja pian puuduttava odotus muuttuu yhteiseksi ponnistukseksi, josta ei puutu hilpeitä hetkiä tai kommelluksia Maan yhteiskuntajärjestelmässä ei kuitenkaan katsota hyvällä tällaista omatoimisuutta ja pian puolueen henkeen vannova innokas kansalainen lähtee ilmiantamaan porukkaa viranomaisille…

Lähde: http://www.yle.fi/etusivu/ohjelmaopas

Elokuvalippu on edelleen 4 euroa ja paikkana Kino K-13 (Kanavakatu 12).

Elokuvan jälkeen nautitaan totuttuun tapaan tarjoiluista.

Syyskauden seuraava elokuva on 21.11.2010 esitettävä "Station Agent".

Loppuviikolla on myös mahdollista nauttia elokuvaelämyksistä Kino K-13:ssa.

Silloin ATA ry esittää kaksi Ataturk-aiheista elokuvaa:

– torstaina 21.10. klo 18.00 MUSTAFA

– perjantaina 22.10. klo 18.00 VEDA

Elokuvissa on tekstitys englanniksi ja näytöksiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa!