Katajanokalle rakennetaan kaukojäähdytysjohtoa

katajanokka.jpg
katajanokka.jpg

Helsingin energian tiedote:

Hyvä katajanokkalainen

 

Rakennamme kaukojäähdytysjohtoa Katajanokan alueelle. Rakennustyöt aloitetaan lokakuussa 2008 ja ne valmistuvat vaiheittain vuoden 2009 aikana. Rakennustyöt haittaavat liikennettä ja vähentävät pysäköintimahdollisuuksia kadulla. Pahoittelemme rakennustyöstä aiheutuvaa haittaa. Teemme parhaamme pitääksemme teille koituvan epämukavuuden mahdollisimman vähäisenä.

Kaukojäähdytys on ekotehokas kiinteistöjen jäähdytysmuoto. Kerran asennettuna se palvelee käyttäjiään vuosikymmenten ajan.  Kaukojäähdytys on ekotehokasta kaupunkienergiaa parhaimmillaan. Helsingin Energian myymästä jäähdytysenergiasta 80 % on peräisin päästöttömistä energialähteistä. Kun perinteinen jäähdytysjärjestelmä korvataan kaukojäähdytyksellä, pienenevät kasvihuonekaasupäästöt murto-osaan aiemmasta.  Kaukojäähdytysjärjestelmän energiatehokkuus on noin viisinkertainen kiinteistökohtaiseen jäähdytykseen verrattuna. Uusien kaukojäähdytyskiinteistöjen liittäminen jo rakennettuun katujohtoon onnistuu myöhemmin vähäisillä rakennustöillä. Kaukojäähdytys on asiakkaan kannalta helppo ja huoleton tapa pitää rakennuksen sisäilman lämpötila- ja kosteusolosuhteet miellyttävinä. 

Lisätietoa kaukojäähdytyksestä: Niko Wirgentius johtaja, kaukojäähdytys puh. (09) 617 2906 Katajanokan työmaata koskevat asiatrakennuttamispäällikkö Risto Vesala puh. (09) 617 3016 

www.helen.fi