Huomiota Katajanokalta

ariskatta.jpg
ariskatta.jpg

 

Huolimatta kaupungin, muutamien suurten rakennus- ja kauppayhtiöiden törmäilystä paljon on Skattalla saatu aikaan. Kiitos kansalaisliikkeiden ja aktiivien asukkaiden.

 

 

 

 

Vanhan sotasataman Merikadettikoulua ei saatu pelastettua. Syynä vanhojen valtapuolueiden sdp:n ja kokoomuksen jälkijättöisyys ja ymmärtämättömyys markkinatalouden antamista mahdollisuuksista. Sääli, ettei kaupunki itse älynnyt ostaa tonttia valtiolta ennen sen kaavoittamistamistaan.

Tulevan hotellin(?)ja StoraEnson välissä olleelle raiteelle ei saatu muistoksi Katajanokan sataman vanhaa höyryveturia, veturin vesiposti kummiskin. Veturi olisi kaupungin mielestä häirinnyt näkymiä presidentinlinnaan ja kauppatorille. Olutteltat- onneksi ei pysyvinä-  ja turistibussit siihen kuitenkin sopivat virkamiehille.

Omapäinen ja sinnikäs liikemies sai asukkaiden tukemana säilytettyä Stockmannin tiilimakasiinit ja vuosien (kymmenien) jälkeen viereen vierasvenesataman. Myötä Skatan avantouimariyhdistykselle Jäänsärkijät oma paikkansa.

Terveystarkastajan ylimitoitettusta innokkuudesta kesäravintolan ja pikkupurtavaa tarjoavien kioskien häirinnässä on saatu torjuntavoitto.

Paljon muutakin olemme saaneet aikaan ja säilytetyksi. Merikasarmi, vankilan uusiokäyttö ja sen Linnapuisto, konepaja muutettuna kouluksi ja liikuntahalliksi joitakin mainitakseni.Terveyskeskus on huonojalkaisille paremmassa paikassa, ja siellä skattalaisten omalaatuisuuteen tottunut osaava henkilökunta

Asukkaille, valtuustossa tai kaupungin palveluksessa toimiville riittää haasteita jatkossakin. Miltei koko niemen alle alun perin suunniteltujen pysäköinti- ja muiden luolien, raideliikenne keskustasta Laajasaloon –projektin seuranta.

Vanhalla puolella pitäisi asukkaille ja taloyhtiöille antaa lisää tietoa hissien ja ullakkorakentamisen hyödyistä ja niiden toteuttamismahdollisuuksista.

Ari Kukkonen

www.tyovaenpuolue.org

www.akutek.fi/ari.kukkonen