Esitykset Teatteri Jurkassa

sinunkatesi.jpg
sinunkatesi.jpg

SINUN KÄTESI ÄITI

Draamaa, musiikkia ja kotimaisten naisrunoilijoiden tekstejä yhdistelevä väkevä esitys Jurkassa.

Sinun kätesi äiti- esitys  käsittelee äidin uupumista ja yksinjäämistä. Käsikirjoituksen pohjana on käytetty autenttista materiaalia tapauksista, joissa äiti on vaikean elämäntilanteen ajamana päätynyt tekoon, joka järkyttää koko yhteisöä.

Esiintyjät: Eero Enqvist, Pinja Hahtola ja TuaSofia

Esitykset: 31.10. klo 19 ja 1.11. klo 15
Teatteri Jurkassa
Vironkatu 7, Helsinki
puh. (09) 135 6166 tai www.jurkka.fi
Liput : 18 / 15 euroa

    SINUN KÄTESI ÄITI        
”…kunnes yksi muisto painaa kuin kaikki.”

Sinun kätesi äiti- esitys  käsittelee äidin uupumista ja yksinjäämistä. Käsikirjoituksen pohjana on käytetty autenttista materiaalia tapauksista, joissa äiti on vaikean elämäntilanteen ajamana päätynyt tekoon, joka järkyttää koko yhteisöä. Esityksen keskiössä on yksilön teko ja yhteisön vastuu. Miksi hyvästä äidistä tulee paha äiti?

Esityksen dramaturgiaan nivoutuu draamaa, runoja ja suomalaisten naisrunoilijoiden teksteihin sävellettyä musiikkia. Laulaja-säveltäjä TuaSofian juurevat sävellykset toimivat kiinteänä osana tarinankerrontaa. Esityksessä kuullaan tekstejä kotimaisilta naiskirjailijoilta Katri Valasta Saila Susiluotoon, Minna Canthista Titta-Mari Marttiseen.

Työryhmä on tarttunut rohkeasti vaikeaan aiheeseen. Tuloksena on esitys, joka on syntynyt tarpeesta ymmärtää ja löytää ihminen traagisen teon takaa. Sinun kätesi äiti sai ensi-iltansa Teatteri Avoimissa Ovissa keväällä 2009.

Esiintyjät: Eero Enqvist, Pinja Hahtola ja TuaSofia
Dramaturgia: Eero Enqvist ja Pinja Hahtola
Musiikin sävellys: TuaSofia
Esityksen estetiikka: Fiikka Forsman
Graafinen ja AV-suunnittelu: Pekka Saukkonen
Esityksen kesto on n. 50 min.

”Herkkä ja tiivistunnelmainen esitys kuljettaa runoja ja dramatisoituja kohtauksia luontevasti. Runojen lisäksi musiikki antaa vahvan panoksen mielenliikkeiden ja tunnelmien kohdentamiseen. Kaiken ymmärtäminen tai kaiken tuomitseminen ei ole taiteen asia. Sinun kätesi äiti onnistuukin toimimaan juuri siellä, missä taide parhaimmillaan todellisten tapahtumien avaajana työskentelee.”  – Maria Säkö, Skenet  7.5.2009

”Upeat runot saavat nautittavasti tilaa, varsinkin kun molemmat näyttelijät ovat vahvoja lausuntataiteilijoita.”  – Soili Hämäläinen, Kymen Sanomat 9.5.2009

”Pinja Hahtolan läsnäolo ja herkkyys yksin jäävänä äitinä on riipaisevaa.”
– Marjut Salama, Kalliolainen 14.5.2009

Esitykset: 31.10. klo 19 ja 1.11. klo 15
Teatteri Jurkassa
Vironkatu 7, Helsinki
puh. (09) 135 6166 tai www.jurkka.fi
Liput : 18 / 15 euroa