juoksija_syksy kopio.pngkanavaranta_kesa kopio.pngkerrostalot_kesa kopio.pnglaivastokatu_talvi kopio.pngmelojat kopio.pngpolku_karjessa_talvi kopio.pngportaat kopio.pngseura_kelluvakonttori kopio.pnguspenski kopio.pngviikkari_enso kopio.png
Professori Antero Takalan elämäntyönäyttely MINDSCAPES 1960 - 2010 avautuu Suomen valokuvataiteen museossa, Kaapelitehtaalla. Näyttelyssä on Antero Takalan tuotantoa 50 vuoden ajalta.

Lisäksi ovat esillä Suomen ensimmäiset videotaideteokset ROMEO JA JULIA (1972) ja Bo Carpelanin runoihin tehty PIHA (1980). Mukana on myös kymmenen kuvan sarja 60-luvun näyttelijämuotokuvia. Näyttelyn yhteydessä julkistetaan Takalan kuvateos MINDSCAPE.

Maiseman kuvaus on sukua muotokuvaukselle. Kummassakin on olennaista löytää kohteen persoonallisuus. Muotokuvassa silmät ovat olennainen osa persoonallisuutta, maisemakuvassa pilvet ovat maiseman silmät. Maisemakuvaan liittyvät olennaisesti myös valo ja valon tulosuunta,vuodenaika, vuorokauden aika, sää sekä oma tulkintani maisemasta. Kyseessä ei ole dokumentti maisemasta vaan oma mielenmaisemani. Tämä syntyy lopullisesti pimeässä huoneessa. Vedostus muodostaa vähintään puolet näkemyksestäni.

Antero Takala

Näyttely on avoinna 27.1. - 23.5.2010. Avajaiset 26.1. Klo 18.00

Lämpimästi tervetuloa!

Joomla templates by a4joomla