juoksija_syksy kopio.pngkanavaranta_kesa kopio.pngkerrostalot_kesa kopio.pnglaivastokatu_talvi kopio.pngmelojat kopio.pngpolku_karjessa_talvi kopio.pngportaat kopio.pngseura_kelluvakonttori kopio.pnguspenski kopio.pngviikkari_enso kopio.png

Audiovisual_school.jpg

Miltä näyttää maanpinnan alapuolinen maailma tai toimintansa lopettanut vanha tehdas? Minkälaisia tiloja piiloutuu vankilan seinien taakse?

 

Jussi Tiaisen valokuvien kautta katsoja pääsee kurkistamaan tiloihin, joiden julkisivu saattaa olla arkisen tuttu, mutta sisäpuoli pysyy katseilta suljettuna. Helsingin häviämässä olevat teollisuuslaitokset, erilaiset edustustilat, maanalaiset viemäritunnelit tai vankilan sellit kertovat historiasta ja elämästä suljettujen tilojen sisällä.

 Kuvien aiheessa pelkistyy ”puhdas tila” – ihmiset tai henkilökohtaiset esineet on rajattu kuvista pois. Tiainen käyttää kuvatessaan isoa palkkikameraa, ja kutsuukin itseään ”vanhanaikaiseksi valokuvaajaksi”. Helsingin arkkitehtuuria Tiainen on alkanut kuvata kahdesta syystä: rakkaudesta kotikaupunkiinsa Helsinkiin ja rakkaudesta valokuvaukseen.
 
Näyttely on ollut esillä myös sanomatalon Mediatorilla keväällä 2009, ja kuvista on koottu kirja. Arkkitehti Jussi Vepsäläisen kanssa yhteistyönä syntynyt Helsinki-tiloja sisältää 48 kuvauskohdetta ja 110 valokuvaa kuvateksteineen. Kirjaa on mahdollisuus ostaa kirjakaupoista.

Jussi Tiaisen valokuvia on pysyvästi esillä Virka Gallerian internetsivuilla Virtuaaligalleriassa. Näyttelyn pääteemana on uusi suomalainen arkkitehtuuri, jota Tiainen on tallentanut vuosien 1998–2006 aikana.

Helsinki-tiloja on avoinna Virka Gallerian pienessä näyttelytilassa Helsingin kaupungintalolla 30.7.–16.8.2009, ma–pe 9–19 ja la–su 11–17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Joomla templates by a4joomla