juoksija_syksy kopio.pngkanavaranta_kesa kopio.pngkerrostalot_kesa kopio.pnglaivastokatu_talvi kopio.pngmelojat kopio.pngpolku_karjessa_talvi kopio.pngportaat kopio.pngseura_kelluvakonttori kopio.pnguspenski kopio.pngviikkari_enso kopio.png

Katajanokan terminaalin K8 laajennuksen esittely OpenHouseHelsinki-päivän ohjelmassa 2.10. klo 13
Kierroksen aloituspaikka: rakennuksen pääsisäänkäynti
Kohteen osoite: Katajanokan laituri 8, 00160 Helsinki
Esittelijä: Ari Bungers, arkkitehti SAFA

Katajanokan terminaalin K8:n laajennus on toteutettu 1937 rakennetun Gunnar Taucherin suunnitteleman tiilimakasiinin ja rannan väliin.

K8 Terminaali palvelee pääasiassa Viking Linen laivaliikennettä ja sen kautta kuljetaan Ruotsiin ja Tallinnaan meneviin aluksiin.

Laajennus on rakennettu siten, että alukseen noustessa se palvelee Helsinki-Tallinna reitillä kulkevaa uutta pika-alusta sekä maihin noustessa myös ruotsinlaivan matkustajat kulkevat laajennukseen kuuluvien tullitilojen kautta maihin. Laajennus on teräsrakenteinen, lasiverhoiltu puolilämmin tila.

Kaupunkikuvallisena tavoitteena on valaistuksella tuoda tiiliseinäisen makasiinin rakenne iltaisin osaksi rantamaisemaa.

OpenHouseHelsinki-päivän ohjelmassa on myös luento Eteläsataman tulevaisuuden suunnitelmista Kaupungintalon auditoriossa 2.10 klo 14.

Päivän koko ohjelma löytyy osoitteesta OpenHouseHelsinki-sivuilta.

Joomla templates by a4joomla